Matrassen

Matrassen

Wat is decubitus?

Decubitus of doorliggen is een zeer ernstige vorm van wonden vaak op drukpunten van het lichaam zoals hielen schouders enkels enz, in het hoogste stadium op de schaal van Waterloo zelfs levensbedreigend, deze wonden ontstaan over het algemeen bij langdurig zieken of in mobiele personen, bv rolstoelgebruikers in combinatie met slechte voeding en/of verminderde weerstand, In een normaal gezonde situatie zal de persoon zich vaak omdraaien zo, n 80 maal per nacht waardoor er geen kans op decubitus is vanwege de goede doorbloeding van de huid.

Wordt de huid langdurig afgekneld door in mobiliteit zal er gevaar van decubitus optreden, in een verder stadium zal men dan ook gebruik gaan maken van Altenerende luchtsystemen die door middel van een soort golf beweging door drukverandering van het matras de huid zal ontlasten en daardoor de gelegenheid geeft om te herstellen.

In een nog verder en kritiek stadium zal men een zgn. zandbed gebruiken dit systeem zorgt ervoor dat de patiënt als het ware drijft in een droge vloeistof dmv glasparels.

Om dit alles proberen te voorkomen kan men in het begin stadium een preventief Anti Decubitus Matras gebruiken, wat kan ik benadruk kan decubitus voorkomen.

Winkel op prijs:

€ 249
-
€ 249
KvK nr: 54458579 | BTW nr: NL.85.13.13.577.B01 | © 2013 - PaP TeaM - Alle rechten voorbehouden.